Voorstellen

LP25948-web BartSjirk Doeke Meijer

Afgestudeerd als Elektrotechnisch ingenieur ben ik begonnen aan een promotieonderzoek naar veiligheidscultuur op de Technische Universiteit Eindhoven. Na mijn promotie ging ik werken bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hierdoor rolde ik in de wereld van fysieke veiligheid. Na het opzetten van een internet-community voor hulpverleners, ben ik overgestapt naar de regionale brandweer. Eerst in Noord- en daarna in Zuid-Limburg. Een groot deel van mijn werk bestond uit fysieke veiligheidsvraagstukken die een groot chemisch complex in een dichtbevolkt gebied met zich meebrengen. Als beleidsmedewerker gaf ik adviezen over het strategisch management. Als waarnemend hoofd proactie, preventie en preparatie gaf ik leiding aan een grote afdeling en was trekker bij de fusie van de pro-actie, preventie en prefaties afdelingen in Zuid Limburg. Ik ben daarna betrokken geraakt bij reorganisatievraagstukken (Brandweer Over Morgen).

Om een droom waar te maken, een wereldreis op de fiets, heb ik mijn baan opgezegd en mijn huis verkocht. Ik ben uiteindelijk van Zuid-Limburg naar Bangkok gefietst. Op mijn persoonlijke website staat hiervan een verslag te lezen.

Na deze reis, vol met mooie uitzichten en nieuwe inzichten, ben ik als zelfstandige begonnen. Op deze manier wil ik mijn kennis van processen, complexe fysieke veiligheidsstukken en mijn bevlogenheid voor innovatie optimaal benutten. Vanzelfsprekend neem ik mijn inspiratie opgedaan tijdens mijn reis hierin mee.

Klik hier voor meer informatie over Sjirk Meijer.